6 iul. 2011

Daca tot veni vorba de criză

Discuţiile aprinse pe marginea cazului "Peniel 2011" scot la iveală tendinţe conflictuale ce au fost ţinute o vreme în frâu. Au avut nevoie de această scânteie pentru a exploda. Un mic pretext care să pornească războiul. Văd pastori erijaţi în apărători din ultima redută a conservatorismului teologic care nu realizează că de fapt luptă sub steagul legalismului. Văd în acelaşi timp exponenţi ai generaţiei nonconformiste cum arată acuzator cu degetul înspre cei ce au trudit multă vreme înaintea lor (şi poate au mai şi greşit) întru înaintarea Evangheliei. Unii spun că e criză de tineri supuşi şi plini de respect faţă de bătrâni, pe când ceilalţi arată înspre nevoia mare de mentori deschişi la minte şi necompromişi. Vad şi eu că e criză, o cumplită tensiune între generaţii.
Îmi propun ca zilele acestea să postez sub formă de serial un capitol din cartea Revelaţie şi relevanţă care discută exact această temă. Sper să fie o abordare ce să stârnească interes.

2 comentarii:

  1. la cele comentate mai sus parerea mea este urmatoare. Conflictul intre generatii a existat din totdeauna si nu se va termina niciodata atata timp cat omenirea va exista in starea actuala. Poate cand ne vom intoarce inapoi la starea primodiala (adica inapoi in RAI) atunci nu o sa mai fie conflictul sau poate in iad unde daca oameni se vor uni atunci poate vor iesi si de acolo cu voia lui Dumnezeu. Pana atunci aceasta lupta falsa intre oameni generata tot de oameni ca sa fie un consumatorism ieftin si de doi bani. Nu stiu daca mai are vreun sens ceea ce spun eu aici. Dar da sa incercam sa fim mai buni prima data cu noi insine, sa ne alocam timp sa fim acolo putin cu familia in fiecare zi, apoi inca putin pe saptamana cu cei dragi iar apoi fiecare dintre noi la munca, caci munca ne defineste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bunicule ai dreptate cand spui ca acest conflict va fi mereu prezent, insa eu cred ca o abordare corecta a acestuia ii va minimaliza efectele

    RăspundețiȘtergere